Vraag en antwoord

Heeft u een vraag aan Treangel TopZorg? Hieronder vindt u misschien al het antwoord.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan even contact met ons op, wij helpen u graag.

Hoe kan ik mij bij Treangel TopZorg aanmelden voor een behandeling?

U kunt zich via ons secretariaat aanmelden via telefoonnummer 046 436 3800, of via het aanmeldformulier.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?
  • Voor door de zorgverzekeraar vergoede behandelingen hebben wij een schriftelijke verwijzing van een huisarts nodig. Dat mag ook een bedrijfsarts of specialist uit een ziekenhuis zijn. Treangel TopZorg is een GGz-instelling. Op de verwijsbrief moet staan dat u verwezen wordt voor de Generalistische Basis GGz of de Specialistische GGz.

 

  • Bij behandelingen voor eigen rekening heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig en in dat geval gaat er ook geen informatie naar uw zorgverzekeraar.
Hoe kan ik mij bij Treangel TopZorg aanmelden voor een behandeling?

U kunt zich via ons secretariaat aanmelden via telefoonnummer 046 436 3800, of via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Hoe snel kan ik een afspraak maken bij Treangel TopZorg

Wij helpen u graag zo snel mogelijk en wij kennen geen wachtlijst of wachttijden. We kunnen de aanmeldprocedure direct opstarten als u ons de volgende zaken bezorgt:

 

  • de verwijzing van uw huisarts of bedrijfsarts;
  • de ingevulde akte van cessie (deze ontvangt u via Treangel TopZorg bij uw afspraakbevestiging);
  • een kopie van uw identiteitsbewijs en zorgpas.
Wat is een akte van cessie?

Een akte van cessie is een overeenkomst waardoor u de behandelingskosten niet hoeft voor te schieten. Uw zorgverzekeraar kan op basis van deze akte de factuur rechtstreeks aan Treangel Topzorg betalen.

Kan ik zelf mijn psycholoog kiezen?

In de regel wordt u ingepland bij de psycholoog die het eerst ruimte in de agenda heeft. Daarbij maken wij wel onderscheid tussen de specialisaties van de psychologen. U kunt uiteraard wel uw voorkeur aangeven, bijvoorbeeld dat u het liefst een vrouwelijke behandelaar wilt.

Hoe lang duurt een gesprek?

De meest effectieve behandelduur ligt bij individuele gesprekken tussen 30 en 40 minuten; de maximale uitloop is tot 45 minuten. Bij relatie- of gezinsgesprekken ligt dat tussen 60 en 80 minuten; de maximale uitloop is tot 90 minuten.

Ik woon in het buitenland; kan ik me bij jullie aanmelden?

Dat kan alleen indien u een Nederlandse basisverzekering heeft. Neem hierover vooraf contact op met uw zorgverzekeraar.

Hoe dien ik een klacht in?

Het kan voorkomen dat u een klacht heeft over bepaalde zaken. Deze klachten kunnen gaan over uw behandeling, over het personeel of over andere dingen. Indien u ontevreden bent over ons dan horen we dat graag. Dat biedt ons namelijk de gelegenheid om verbeteringen aan te brengen.

 

Bij klachten kunt u het klachtenformulier aanvragen via info@treangeltopzorg.nl. U kunt het ingevulde formulier per post of per mail naar ons toesturen.